luni, 6 iunie 2016

"Educația este acum prioritatea numărul unu în economia globalizată de astăzi"

" Un profesor „slab pregatit” spune,
   Un profesor mediocru învață,
   Un profesor bun INSPIRA! (stimulează creativitatea, gândirea critică, spiritul de inițiativă)"
  "Un profesor ,,slab pregatit"spune: Acest citat sugerează implicarea profesorului in educarea elevului doar prin materie, vorbind și prezentând o mică parte din informațiile pe care elevul trebuie să le acumuleze. Profesorul care doar spune și nu concretizează prin acțiune vorbele sale, nu este un profesor pregătit deoarece el nu știe sa aplice teoria pe care o predă.
     " Un profesor mediocru învață" în cel de al doilea citat se găsește sub o altă perspectivă cadrul didactic, care nu este pregătit , dar care încearcă să acumuleze niște informați și metode de predare o dată cu parcurgerea drumului lui prin învățământ.Acest tip de profesor, consider că,  nu este pregătit din niciu un punct de vedere dar vrea să facă progresii.
       "Un profesor bun INSPIRA! (stimulează creativitatea, gândirea critică, spiritul de inițiativă)".
          Ultimul tipar de profesor este acela pe care îl dorim ca model în viață și care este destinat acestei profesii.Un profesor bun nu se limitează doar la manuale, auxiliare și teorie. Profesorul bun îi stimulează pe elevii și îi îndrumă.

    
bibliografie:https://www.google.ro/search?q=profesori&espv=2&biw=1280&bih=909&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi0t8TnpJXNAhUEShQKHd0SBWIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=teacher&imgdii=VcGFb75peXEWtM%3A%3BVcGFb75peXEWtM%3A%3BMHYWRA80QBJoFM%3A&imgrc=VcGFb75peXEWtM%3A

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu