luni, 11 ianuarie 2016

Niciodată o societate nu poate evolua câtă vreme n-are reguli și principii după care să se conducă, n-are o scară de valori, sau n-are valori iar când le are nu le respectă și nu le valorizează.Niciodată o societate nu poate evolua câtă vreme n-are reguli și principii după care să se conducă, n-are o scară de valori, sau n-are valori iar când le are nu le respectă și nu le valorizează.

  1. Niciodată o societate nu poate evolua câtă vreme  n-are reguli și principii după care să se conducă, n-are o scară de valori, sau n-are valori iar când le are nu le respectă și nu le valorizează.
Știați că 
  1. „Demnitatea umană, 
  2. libertatea, 
  3. democraţia, 
  4. egalitatea, 
  5. statul de drept şi
  6. drepturilor omului 
sunt valorile intrinseci ale Uniunii Europene? ”
      
    Reguli - Normă, lege pe baza căreia are loc un proces, se desfăşoară o activitate sau se produce un fenomen; precept. ♦ Mod de a rezolva o serie de probleme care au anumite caracteristici comune.Acesta este definiția pe care o găsim în dicționar.Dar ce sunt resgulile într-o societate sau care este rolul lor?
     La baza societăți sunt reguli pe care oameni ,care fac parte din societate trebuie să-le respecte deoarece nu mai aș pot convieţui în armonie și se respecte pe ei și ceilalalți.


Principii - Element fundamental, idee, lege de bază pe care se întemeiază o teorie științifică, un sistem politic, juridic, o normă de conduită etc.Rolul principilor într-o societate este cel de ghidare ,dorința unei mase de oameni care își doresc același lucru ,au același țel.


Scară de valori-Are un rol foarte important în evoluția unei societăţi deoarece ajută la menţinerea constantă a evoluției,atingerea unor standarde pe care noi dorim să le ajungem nişte valori.



Valori-Sunt acele atribuți (onestitate,excelență,generozitate,respect etc.)pe care trebuie să-le deţină întreaga societate pentru a evolua și pentru o dezvoltare continuă.





Valorizează-valoriza înseamnă să prețuiești valorile pe care societatea le deţine și să contribui .
Valorile intrinseci-sunt o parte fundamentală pe care se bazează UE,aceste valori intrinseci aflându-se la baza dar ele sunt și un scop pe care UE încearcă  ca toate statele membre să le respecte și să le aibă ca principiu.
  1. „Demnitatea umană, 
  2. libertatea, 
  3. democraţia, 
  4. egalitatea, 
  5. statul de drept şi
  6. drepturilor omului 
Aceste valori ne le dorim fiecare dintre noi ca societatea din care facem parte să le dețină și să le pună în aplicare.Pentru că  cu toți dorim să avem parte de ele ,vrem să avem libertate ,egaliate,demnitate umană,democrație.etc.Aceste valori ne arată evoluția de lungul istoriei și pentru ce au luptat oamenii,prețul cu care au fost dobândite și semnificația valorilor.